Hey Moocher brengt vintage blues naar Hattem

New Orleans in Hattem-facts

  • Op 10 september 2022 bouwde Hey Moocher een feestje op het podium van New Orleans in Hattem.

Hey Moocher: een stevige groove, up tempo en zwaar hangen in een twelvebar-blues. Dubbele frontzang, gitaar, bluesharp, accordeon, drums en bas. Geheel akoestisch of de vuige sound van bejaarde buizenversterkers.

 

Een optreden van Hey Moocher is altijd een feestje. Zowel voor het publiek als de bandleden. Maar wie zijn die vijf Zwolse muzikanten eigenlijk die al in vele bands speelden en nu als Hey Moocher het podium beklimmen en ouwe blues spelen?

 

Allereerst frontman Rob Bults, met zijn rauwe stem, steady lead- en slaggitaar. Daarnaast John Beumer, zingende frontman nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Simone Colicchia blaast met haar accordeon de Balkan in de blues en geeft daarmee Hey Moocher een bijzondere klankkleur. Drummer Joop de Haan tikt de perfecte eenvoud en shuffelt een solide basis onder de groove. En ten slotte Jean-Paul Lamers, hij neemt in Hey Moocher met een zeventiger jaren buizenamp en basgitaar de laagste frequenties voor zijn rekening. Waarbij hij zich in de akoestische setting vergrijpt aan zijn ronkende contrabas.

Hey Moocher put uit het vintage repertoire van Little Walter, Elmore James, Sonny Terry en Muddy Waters. En een heel klein beetje van Livin’ Blues en Johnny Cash.

10 september 2022 - foto's Lotte de Graaf