New Orleans in Hattem-facts

  • Slotact tijdens het New Orleans in Hattem Festival 2019

 

Foto's Joop van Putten

IJzersterke blues op klompen sluit festival af

Ralph de Jongh werd in 2011 door de Robert Johnson Foundation (USA) uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur...Dit is Ralph de Jongh....Dit is emotie. 

 

Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine

Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool

"Een blues artiest van absolute wereldklasse"- Lust for Life

 

Harry Muskee van Cuby and the Blizzards ontmoette Ralph de Jongh in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief:

'Ik stond in de gelagkamer van café De Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de Delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.

U hoort nog van Ralph. Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee

 

Ralph de Jongh gaat twee jaar mee als vaste support mee op tournee met zijn favoriete Nederlandse bluesband, de legendarische Cuby + The Blizzards van 2006 t/m 2008. Ralph heeft een unieke speelstijl, schrijft & produceert zijn eigen muziek, brengt die op zijn eigen label uit, en hij speelt de blues op houten schoenen. Hij is wellicht de eerste veganistische bluesman. Verder schildert hij ook nog ruwe COBRA achtige schilderijen met gedichten. Deze blonde jongen heeft een unieke stijl en speelt op klompen. Wordt ook geïnspireerd door Paramahansa Yogananda naast prachtige muziek van klassiek tot country, van rock tot rasta, van blues naar klompen.