Groningse blues brengt sfeer tijden Hattems festival

New Orleans in Hattem-facts

  • Op 8 september 2018 stonden de winnaars van 2017 wederom op de planken bij New Orleans in Hattem.
  • Zij traden op 9 september 2017 op, op het hoofdpodium en bemachtigden de (gedeelde) eerste prijs: een stimuleringsbedrag van 500 euro. Voorzitter van de jury Leslie Blackshear Smith: The Shabby Cabs laten een mooi samenspel tussen gitaar en zang zien, zijn spontane en vrolijke performers en weten professioneel om te gaan met onverwacht stress-situaties (red: stroomuitval).
  • Shabby Cabs schreef zich in voor de talentband-competitie van Opoe's House of Music. En kwalificeerde zich als één van de genomineerden.

Shabby Cabs uit de Stad Groningen gaat terug naar de Amerikaanse Roots en staat voor authentiek, rauw, puur en recht uit het hart. De band is ontstaan in het voorjaar van 2015 en speelt Blues, Folk en Americana. Al sinds 1998 zijn de leden Wessel Vriesen en Erik Volbeda goede vrienden en samen vormden ze de basis van enkele zeer geslaagde muzikale projecten. Zo schreven ze de muziek voor de rockband Tyler’s Gone, waarmee ze in 2011 de Pop Groningen Talent Award wonnen. En nu zijn ze terug met akoestische gitaren, tweestemmige zang en bluesy slide solo’s. Een Homemade Foot Stomp Box geeft het ritme aan, waarbij verschillende instrumenten, zoals een Resonator, Mandoline, Bluesharmonica en Kazoo, voorbij komen. Shabby Cabs is Acoustic Footstompin’ Swamp Blues met een lekker rauw randje.