Shjazz laat nieuw album horen in Hattem

New Orleans in Hattem-facts

  • Shjazz liet het Hattemse publiek op 8 september 2018 kennis maken met muziek van haar nieuw Album: Off the record
  • Op 9 september 2017 trad Shjazz op, op het hoofdpodium en won de (gedeelde) eerste prijs: een stimuleringsbedrag van 500 euro. Voorzitter van jury Leslie Blackshear Smits: Shjazz is een echte performer en een fantastische jazz-zangeres.
  • Shjazz (Sharon Doelwijt) schreef zich in voor de talentband-competitie van Opoe's House of Music. En kwalificeerde zich als één van de genomineerden.

Op 15 juli was de release van Shjazz nieuwe album 'Off the record', live opgenomen in Le petit théâtre om de sfeer van weleer te doen herleven. Bezetting: Sharon Doelwijt, vocals, Felix Degenaar, piano, Hans Lass, contrabas & Sebastian Demydzcuk, drums. Tijdens New Orleans in Hattem 2018 konden we meegenieten van haar nieuw

 

Sharon groeide op in een muzikale familie waarin muziek maken en naar muziek luisteren erg werd gestimuleerd. Net als de liefde voor lekker eten. Billie holiday, Dinah Washington, Louis Prima, Bessie Smith, Nat king Cole en nog vele anderen passeerden de revue en haar nieuwsgierigheid werd gewekt.

 

Na haar opleiding Theatervormgeving heeft Sharon vele omzwervingen over de wereld gemaakt ( Trinidad & Tobago ) maar de muziek bleef de boventoon voeren waarna zei nu de beslissing heeft genomen om hier mee verder te gaan. Van sprookjes vertellen aan kinderen ( en volwassenen ) tot meeslepende jazz met verschillende muzikanten. Niks is Sharon te gek zolang het de mensen maar kan intrigeren.

 

Met liedjes en gedichten uit eigen repertoire en een interessante muzikale stijl wordt de kijker meegezogen in  een verhaal dat tijd en ruimte overleeft doordat de menselijke aard iets vreemds is en moeilijk tegen veranderingen kan.  Vooral  wanneer de zaken “anders” zijn dan de stereo typen die wij in onze hoofden hebben.