Swinging in New Orleans met The Legends

New Orleans in Hattem-facts

  • Op 10 september 2022 waanden we ons in New Orleans met een fantastisch optreden van The Legends.

Het is 2005 als Wiboud Burkens en Michael Varekamp elkaar ontmoeten in een muziek/film productie over Ennio Morricone. Het oorspronkelijke idee om de muziek van Morricone te bewerken vervalt snel als blijkt dat dit ‘te af’ is. In plaats daarvan besluiten ze om muziek te schrijven, maar wel bij die films. Er volgt een concertreeks met filmbeelden en nieuwe muziek en de kiem is gelegd voor The Legends.

 

Wiboud & Michael besluiten om verder te gaan als productiebedrijf dat zich specialiseert in het maken van voorstellingen die multimediaal zijn maar waarbij de muziek het stempel drukt. Simpel gezegd: de muziek staat centraal waarbij film, spoken word en andere theatrale toepassingen een belangrijke rol spelen.

 

The Legends nemen het publiek mee op een originele en soms fictieve tocht door het hoofd van de artiesten die centraal staan in de voorstellingen. Verschillende producties volgen waarbij samengewerkt wordt met spraakmakende artiesten zoals Joy Wielkens, Steffen Morrison, Yerry Rellum (a.k.a. Big Boy Caprice) en Ntjam Rosie.

10 september 2022 - foto's Jurrian Neijenhuis