Thomas Pol bezoekt Hattem met gelegenheidsformatie

Opoe's House of Music-facts

  • Thomas Pol trad op 9 september 2017 samen met Leslie Blackshear Smith en een aantal muzikale vrienden op bij New Orleans in Hattem.

Thomas Pol is een basspeler uit Rotterdam die bekend is in de Nederlandse en internationale scène. Zijn spontane, sterke en groovende stijl is wat hem als speler typeert.

 

Thomas groeide op in een zeer muzikale familie. Op vierjarige leeftijd begon hij viool te spelen en op tienjarige leeftijd begon hij de bas te spelen. Hij studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar zijn talent en toewijding goed werden ontvangen. In zijn 3de jaar werd uitgenodigd om deel te nemen aan een ​​uitwisselingsprogramma met New Orleans, de thuisbasis van jazz, te volgen. Waar hij zijn muziekstudie aan de University of New Orleans (UNO) vervolgde.

 

Pol deelde het podium met een indrukwekkende line/up: Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, John Engels, Stanton Moore, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald , Wess "Warmdaddy" Anderson, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Johnny Vidacovich, Peter Beets, Jamison Ross, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen.

 

In 2013 werd Thomas onderscheiden met een Fulbright muzikale beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Van Den Ende, waarmee hij  de tweejarige masteropleiding bij UNO kon volgen. Tijdens die tijd studeerde hij klassieke muziek, begon zijn carrière als bandleider en nam zijn eerste album op.