Wilfred Kroes opent New Orleans in Hattem

Opoe's House of Music facts

  • Ook tijdens Little New Orleans in Hattem op 8 september 2018 opende Wilfred Kroes het festival. Maar bovenal vormde hij met zijn eigen band Just Vibes de basis voor het succesvolle jam sessie-podium.
  • Op 20 januari 2018 blies Wilfred Kroes and friends het nieuwe seizoen letterlijk muzikaal leven in!
  • Wilfred Kroes opende op 9 september 2017 het eerste 'New Orleans in Hattem'- festival met 'Basin Street Blues'.

 

Op jonge leeftijd is Wilfred Kroes begonnen als bugelist bij de plaatselijke muziekvereniging Ontwaakt in Hattem. Een aantal jaren later is hij overgegaan naar trompet. Zijn diensttijd heeft Wilfred doorgebracht bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, waar hij door de dagelijkse jam-sessies onderling  "echt heeft leren spelen". Hier is zijn gevoel voor improviseren tot ontwikkeling gekomen.

Door de jaren heen, heeft Wilfred zich blijven ontwikkelen om een allround trompettist te zijn, van zowel klassiek naar jazz, funk, (hard)rock, pop, DJ en rap, etc. Wilfred is zowel een 'notenvreter'  als een 'improvisator'.

Zijn trompetgeluid is te karakteriseren door een warm, dik en vol geluid. Tevens speelt Wilfred graag melodische tegenklanken, waardoor dit een extra dimensie geeft aan de muziek.

 Op dit moment speelt Wilfred in diverse verschillende bandjes en projecten, en is hij vaste trompettist bij Dear Ellinor (www.dearellinor.nl) en niet te vergeten zijn eigen band Just Vibes (www.justvibes.nl).